ICT in education

ICT in education

Pro mobilitu v Itálii si český tým připravil přehled několika aplikací, které jsou dostupné pro Android, a které mohou usnadnit či zpestřit výuku. Český tým se zaměřil na prezentování aplikace Kahoot it!, která umožňuje učitelům snadnou přípravu testů na opakování. Ale nejde jen o samotný test; jde o to, že ve třídě se vytvoří týmy, které na připravené otázky odpovídají prostřednictvím svého telefonu (který se tak stane záznamovým zařízením).

Druhou představenou aplikací byla aplikace Na houby!. Tato aplikace využívá fotoaparátu mobilního telefonu k porovnání uložených informací o houbách a dokáže (s určitou přesností) určit fotografovanou houbu. Původně jsme chtěli tuto aplikaci rozšířit na aplikace na rozpoznávání listů, ale po konzultaci s portugalskými kolegy, odborníky na programování, jsme zjistili, že je k tomuto potřeba poměrně složitý algoritmus.

Třetí aplikace se hodí do geografie a seznamuje studenty s celosvětovým fenoménem geocachingu. V rámci této aktivity jsme den předem poschovávali v okolí školy 6 keší, které měli skupinky studentů najít pomocí uvedených souřadnic GPS a nápovědy.

ICT in natural scientific subjects

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *